Het ontstaan van Denk Digitaal / Recronizer

In 2010 kwam recreatieondernemer Jan Entjes met een plan voor een gezamenlijk commissievrij zoek en boek portal voor groepsaccommodaties. Hiervoor moest vervolgens maatwerkreserveringssoftware ontwikkeld worden. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van Recronizer Reserveringssoftware.

In 2010 hield groepsaccommodatie-eigenaar Jan Entjes een vurig pleidooi voor zijn ideeën tijdens de jaarlijkse ledendag voor de bedrijfsgroep groepsaccommodaties van RECRON. Zijn collega huiseigenaren reageerden enthousiast. 

Hierna startte Jan een enquête onder een groot aantal leden van de bedrijfsgroep groepsaccommodaties en zo kreeg hij de steun van de sector toegezegd om aan de slag te gaan.. 

Jan nam een bevriende softwareontwikkelaar in de arm en samen ontwikkelden zij het functioneel softwareontwerp. 

Al vrij snel werd Jan benaderd door branchevereniging RECRON. Ze vroegen of ze zijn ideeën mochten overnemen. Jan gaf aan dat dit akkoord was, maar stelde wel als voorwaarde dat er een commissievrij zoek en boek portal voor de groepsaccommodatie-sector ontwikkeld moest worden. RECRON stelde als eis dat dan ook hun topleveranciers moesten kunnen meedoen in het offertetraject.

Na een traject van meer dan twee jaar koos het voltallige RECRON bestuur uiteindelijk voor voor het functioneel softwareontwerp dat Jan had ingediend. Uiteindelijk gooide De Raad van Toezicht roet in het eten. 

 

De Raad van Toezicht gaf aan dat zij geen geld beschikbaar gingen stellen voor de bedrijfsgroep groepsaccommodaties. Jan werd bedankt en kreeg als dank voor twee jaar inspanning de ledenlijst van groepsaccommodaties opgestuurd zodat hij voor eigen rekening en risico zelf de software kon gaan ontwikkelen.

Een half jaar nadat Jan (en daarmee de groepsaccommodatie-sector) aan de kant waren gezet presenteerde RECRON tijdens de recreatiebeurs in Hardenberg hun plannen aan voor Elke Plek en stelden ze hun marketingpartner Telegraaf Media Groep voor aan de sector. Jan zat in de zaal en zag al zijn plannen voorbijkomen.

De directeur van RECRON verbraste meer dan € 600.000,- aan ledengeld door een op sterven na dood reserveringssysteem aan te kopen en veel geld te steken in het marketingavontuur. Het opzetten van goede reserveringssoftware en een goed portal bleek lastiger te zijn dan het leiden van een branchevereniging. Telegraaf Media Groep trok de stekker eruit en de directeur van RECRON werd uiteindelijk ontslagen.  

Na het debacle van RECRON pakte Jan de plannen weer op en ontwikkelde hij voor eigen rekening en risico Recronizer Reserveringssoftware. 

Jan

UX - UI Designer / Eigenaar

Deze voormalige beroepsmuzikant bouwde zijn eigen Amerikaanse guest ranch en leeft op Melody Ranch zijn Amerikaanse droom. Liefhebber van Amerika en Canada en kennisaddict op het gebied van digitale oplossingen.

Henny

Administratie / UX

Net als Jan besmet besmet met het Amerika en Canada virus. Als recreatieondernemer denkt Henny vanuit klant en dikwijls komt ze met goede inzichten die leiden tot een betere gebruikerservaring.

Jeffrey

Grafish vormgever / DTP'er

Bedrijfsopvolger en liefhebber van Oostenrijk en zwarte pistes. Maakt prachtige aftermovies met drone beelden van vakanties en zijn trips met team Greenbeast. Creatief met alles wat met design te maken heeft.

Bram

Front-end Developer

Creatieveling die gespecialiseerd is in video en animatie. Draait zijn hand niet om voor het ontwikkelen van een huisstijl, logo of website. Ziet een uitdaging in het designen voor kleine mobiele schermpjes.

Marieke

UX / Support

Wordt enthousiast van viervoeters, fotografie en usability tests. Droomt ervan om samen Jeffrey een roadtrip te maken in Amerika en Canada. Verzorgt de content voor het zoek en boek portal Het Leukste Groepsuitje

Team India

Programmeurs

Onze hoog opgeleide programmeurs uit India hebben de zwarte band in programmeren. Deze jongens dromen in eentjes en nulletjes. Vliegen zo af en toe naar Nederland om te assisteren bij grote projecten.

Kantoor Denk Digitaal